Vegán krumplifőzelék – GoldenBurg
@noraspiration

@noraspiration receptje

Goldenburg

Vegán krumplifőzelék

A burgonya számos előnnyel rendelkezik, ilyen például az, hogy tökéletesen beépíthető vegán étrendebe.

Hozzávalók:

2 személyre számolva
500 g Goldenburg főzni való burgonya 4-5 ek szójajoghurt/vegán tejföl 2 ek búzaliszt 1 tk édes fűszerpaprika 1 tk majoranna 3-4 db babérlevél só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 45 perc
Bonyolultság: 1/10

A krumplit meghámozzuk, karikákra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízzel, hogy épp ellepje. Beletesszük a sót, borsot, majorannát, babérlevelet és a fűszerpaprikát. 30 percen keresztül főzzük, amíg megpuhul.

A szójajoghurtot (vagy vegán tejfölt) csomómentesre keverjük a liszttel és teszünk bele 1 merőkanálnyit a burgonya főzőlevéből.

Beleöntjük ezt a mixet a főtt krumplihoz és egy jól összekeverjük. Extra joghurttal és majorannával a tetején tálaltam.