Bacön kabátos burgonya, cheddar kalappal – GoldenBurg
@gorbepalko

@gorbepalko receptje

Goldenburg

Bacön kabátos burgonya, cheddar kalappal

A burgonya nem csak köretként, de főételként is nagyszerűen megállja a helyét a konyhában. Az alábbi egyszerű recept segítségével bemutatjuk, hogy hogyan.

Hozzávalók:

2 személyre számolva
500 g Goldenburg sütnivaló burgonya 200 g bacön szalonna 150 g cheddar 200 g darált marhahús 1 ek só 1 tk bors 1 tk pirospaprika 1 tk fokhagymapor

Elkészítés:

Előkészítés: 20 perc
Elkészítés: 25-30 perc
Bonyolultság: 4/10

A burgonyát pucoljuk meg, és főzzük puhára, majd a tetejét és az alját vágjuk egyenesre. A közepébe készítsünk egy mokkáskanállal akkora lyukat, amekkorát csak tudunk, mert ide fog kerülni a töltelék.

A darálthúst a fűszerekkel keverjük el, majd hagyjuk állni kicsit, addig reszeljük le a sajtot. Szedjük szét a bacönt, és keressünk egy tepsit, végül pedig gyújtsuk be a sütőt 180 fokra.

Amikor ez mind megvan, fogjunk egy burgonyát, töltsük meg annyi hússal amennyi csak belefér, majd tekerjük bacon szalonnával körbe, és tegyük a tepsibe.

Ha mind megvan kerülhet rá a reszelt cheddar sajt, és irány a sütő 25-30 percre.