Buddha tál – GoldenBurg
@krisztigokler

@krisztigokler receptje

Goldenburg

Buddha tál

A Buddha-tál egy színes, mikro- és makrotápanyagokban gazdag húsmentes étel. Gyakorlatilag bármilyen zöldségből készülhet, ez a recept viszont egy egészen különleges összeállítást mutat be.

Hozzávalók:

2 személyre számolva
2 db közepes Goldenburg sütni való burgonya 200 g Tempeh 2 ek szójaszósz 2 ek kókuszolaj 150 g csiperkegomba 200 g brokkoli 100 g bébispenót 100 g csicseriborsó 100 g koktélparadicsom 1 db érett avokádó himalaya só bors pácolt gyömbér fekete szezámmag

Elkészítés:

Előkészítés: 30 perc
Elkészítés: 30 perc
Bonyolultság: 3/10

A burgonyát meghámozzuk és gerezdekre vágjuk.

Meleg levegős fritőzben vagy sütőben 180 fokon 15 percig sütjük.

A tempéht felszeleteljük és néhány percre szójaszószba áztatjuk, majd kókuszolajjal vékonyan megkent serpenyőben mindkét oldalát 1-1 percig sütjük.

A csiperkegombát felszeleteljük és serpenyőben megpároljuk, majd megpirítjuk.

A végén himalája sóval és borssal ízesítjük.

A brokkolit rózsáira szedjük és kókuszolajjal megkent serpenyőben fedő alatt kb. 10 perc alatt megpirítjuk.

Végül összeállítjuk a buddha tálat: alulra kerülnek a bébi spenót levelek, rá a sült burgonya, a főtt csicseriborsó, a szeletelt koktélparadicsom, a szójaszószban sült tempeh, a pirított brokkoli és csiperkegomba, a pácolt gyömbér és a fekete szezámmal megszórt avokádó.