

@gorbepalko receptje
Goldenburg
Burgonyafőzelék fasírttal
A burgonyafőzelék örök klasszikus, minden asztalon ott a helye. Fasírttal párosítva megunhatatlan!
Hozzávalók:
2 személyre számolva
800 g Goldenburg főzni való burgonya 300 ml tejföl 1 tk pirospaprika 1 ek liszt 1 db babérlevélFasírt: 500 g darálthús 5 szelet kenyér 1 tk só 1 tk szárított petrezselyem 1 tk bors 1 tk fokhagymapor
Elkészítés:
Előkészítés: 20 perc
Elkészítés: 40 perc
Bonyolultság: 4/10
Első körben a fasírthoz áztassuk be a kenyeret, majd nyomkodjuk ki!
Ezután fűszerezzük be, és adjuk hozzá a húst, majd dolgozzuk jól össze. Ezt akár előző este megcsinálhatjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
A főzelékhez a burgonyát pucoljuk meg, és főzzük puhára sós, babér levéllel ízesített vízben.
A habaráshoz a tejfölt keverjük csomómentesre a liszttel, paprikával, majd vegyünk ki a főzővízből, hogy felmelegedjen, és ne csapódjon ki a tejfehérje.
Forraljuk fel az egészet újra, majd el is zárhatjuk, ha besűrűsödik.
A fasírt alapból formázzunk egyforma korongokat, majd forgassuk zsemlemorzsába, utána pedig forró olajban lassú tűzön süssük őket arany barnára.