Burgonyafőzelék fasírttal – GoldenBurg
@gorbepalko

@gorbepalko receptje

Goldenburg

Burgonyafőzelék fasírttal

A burgonyafőzelék örök klasszikus, minden asztalon ott a helye. Fasírttal párosítva megunhatatlan!

Hozzávalók:

2 személyre számolva
800 g Goldenburg főzni való burgonya 300 ml tejföl 1 tk pirospaprika 1 ek liszt 1 db babérlevél
Fasírt: 500 g darálthús 5 szelet kenyér 1 tk só 1 tk szárított petrezselyem 1 tk bors 1 tk fokhagymapor

Elkészítés:

Előkészítés: 20 perc
Elkészítés: 40 perc
Bonyolultság: 4/10

Első körben a fasírthoz áztassuk be a kenyeret, majd nyomkodjuk ki!

Ezután fűszerezzük be, és adjuk hozzá a húst, majd dolgozzuk jól össze. Ezt akár előző este megcsinálhatjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

A főzelékhez a burgonyát pucoljuk meg, és főzzük puhára sós, babér levéllel ízesített vízben.

A habaráshoz a tejfölt keverjük csomómentesre a liszttel, paprikával, majd vegyünk ki a főzővízből, hogy felmelegedjen, és ne csapódjon ki a tejfehérje.

Forraljuk fel az egészet újra, majd el is zárhatjuk, ha besűrűsödik.

A fasírt alapból formázzunk egyforma korongokat, majd forgassuk zsemlemorzsába, utána pedig forró olajban lassú tűzön süssük őket arany barnára.