Burgonyaropogós – GoldenBurg
@gastrohobbi

@gastrohobbi receptje

Goldenburg

Burgonyaropogós

Főétel, amely mellé nincs szükség köretre. Tetszés szerint ízesíthető, további zöldségekkel keverve is elkészíthető!

Hozzávalók:

2 személyre számolva
35 dkg GoldenBurg sütni való burgonya 2 tojás 40 dkg csirkemellfilé 7 dkg liszt 15 dkg reszelt trappista sajt 2 ek aprított metélő hagyma vagy újhagyma Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

Előkészítés: 15 perc
Elkészítés: 15 perc
Bonyolultság: 4/10

A burgonyát meghámozom, nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem. A csirkemellet apró kockára vágom, majd a késsel tovább aprítom, mintha petrezselyemzöldet vágnék.

A tojásokat felverem a sóval, a borssal, hozzáadom a reszelt burgonyát, a felaprított húst, megszórom a liszttel, alaposan összekeverem, majd mehet bele a reszelt sajt, a hagyma és egy jó alaposa keverés.

Egy serpenyőben kevéske zsiradékot hevítek, kisebb halmokat teszek bele a masszából, ellapítgatom és mid a két oldalát szép pirosra sütöm.

Ízlés szerint friss salátával és mártogatóssal kínálom. Jól illik hozzá a fokhagymás tejföl, amiben én szoktam egy kis olívaolajat is csorgatni.