Burgonyás-serrános croquetas – GoldenBurg
@adriskitchen_official

@adriskitchen_official receptje

Goldenburg

Burgonyás-serrános croquetas

A spanyolok egyik kedvenc étele a croquetas. A krémes rántott finomságot ezúttal burgonyás-serrános változatban készült.

Hozzávalók:

4 személyre számolva
500 g Goldenburg főzni való burgonya 10 dkg serrano sonka 10 dkg sajt 4 ek vaj 4 ek liszt 2 dl tej 2 gerezd fokhagyma bors
Panír: liszt tojás zsemlemorzsa

Elkészítés:

Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 40 perc
Bonyolultság: 5/10

A burgonyákat megfőzzük, majd félre tesszük hűlni.

A vajat egy edényben felhevítjük, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát, pár perc alatt megdinszteljük.

Alacsony lángon, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejet, és folyamatosan keverjük addig, amíg be nem sűrűsödik.

Ekkor elzárjuk alatt a lángot, és hozzákeverjük a reszelt sajtot, a kockára vágott sonkát, végül sózzuk-borsozzuk.

A burgonyát összetőrjük és alaposan összeforgatjuk a sonkás besamellel. Ha nem elég sűrű adjunk még hozzá lisztet.

Ezután kis kroketteket formálunk belőlük és bepanírozzuk őket. Forró olajban aranybarnára sütjük a croquettasokat.

Tálaljuk salsával vagy fűszeres tejföl mártogatóssal őket.