

@adriskitchen_official receptje
Goldenburg
Burgonyás-serrános croquetas
A spanyolok egyik kedvenc étele a croquetas. A krémes rántott finomságot ezúttal burgonyás-serrános változatban készült.
Hozzávalók:
4 személyre számolva
500 g Goldenburg főzni való burgonya 10 dkg serrano sonka 10 dkg sajt 4 ek vaj 4 ek liszt 2 dl tej 2 gerezd fokhagyma só borsPanír: liszt tojás zsemlemorzsa
Elkészítés:
Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 40 perc
Bonyolultság: 5/10
A burgonyákat megfőzzük, majd félre tesszük hűlni.
A vajat egy edényben felhevítjük, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát, pár perc alatt megdinszteljük.
Alacsony lángon, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejet, és folyamatosan keverjük addig, amíg be nem sűrűsödik.
Ekkor elzárjuk alatt a lángot, és hozzákeverjük a reszelt sajtot, a kockára vágott sonkát, végül sózzuk-borsozzuk.
A burgonyát összetőrjük és alaposan összeforgatjuk a sonkás besamellel. Ha nem elég sűrű adjunk még hozzá lisztet.
Ezután kis kroketteket formálunk belőlük és bepanírozzuk őket. Forró olajban aranybarnára sütjük a croquettasokat.
Tálaljuk salsával vagy fűszeres tejföl mártogatóssal őket.