Búzasörös burgonyakrémleves – GoldenBurg
@adriskitchen_official

@adriskitchen_official receptje

Goldenburg

Búzasörös burgonyakrémleves

A krémlevesek mindig jó megoldások a hűvös napok ellen, pláne ha még ötletesen fel is dobjuk őket.

Hozzávalók:

4 személyre számolva
1 kg Goldenburg főzni való burgonya 1 fej Vöröshagyma 1 dl Tejszín 250 ml Búza sör 7 dl Víz 20 dkg Gouda sajt 1 csipet Őrölt kömény 1 csipet Cayenne paprika 1 tk sSójaszósz bors
Feltét: 8 db Sütnivaló kolbászka 10 dkg Cheddar sajt 1 csomag Bacon 1 db Zöld jalapeno paprika

Elkészítés:

Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 25 perc
Bonyolultság: 4/10

A hagymát durvára vágjuk, az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát fűszerezzük és felöntjük az alaplével vagy vízzel. Puhára főzzük.

Botmixerrel krémes állagúra pürésítjük, majd beleöntjük a tejszínt és a búza sört.

Pár percig együtt forraljuk, míg kicsit besűrűsödik, ezután beletesszük a sajtot. Ha szükséges étkezési keményítővel sűrítjük.

A sajtot hosszúkás darabokra vágjuk és a kolbászkával együtt a baconbe tekerjük. Forró serpenyőben pár perc alatt pirosra sütjük őket.

A sörös burgonyakrémlevest a baconos-sajtos kolbászkával és jalapeno parika karikákkal tálaljuk.