@krisztigokler receptje
Goldenburg
Chedarral és brokkolival töltött burgonya
A nyár slágere ez a látványos és izgalmas fogás, melyet grillezett hússal és friss salátával tálalhatunk. Megunhatatlan!
Hozzávalók:
2 személyre számolva
4 db nagyobb Goldenburg főzni való burgonya 10 dkg brokkoli 1 pohár krémes natúr joghurt 2 gerezd fokhagyma himalája só őrölt bors 5 dkg cheddar sajtElkészítés:
Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 30 perc
Bonyolultság: 5/10
A burgonyát alaposan megmossuk, majd egészben a 200°C-ra előmelegített sütőben
kb. 25 perc alatt puhára sütjük.
A brokkolit rózsáira szedjük és lobogó víz feletti vízgőzben puhára pároljuk.
A puhára sült burgonyát pár percig hűlni hagyjuk, majd kikanalazzuk a húsát, amit
villával pépesítünk. Összekeverjük a felaprított párolt brokkolival, a natúr joghurttal és
az áttört fokhagymával, végül sózzuk és borsozzuk.
A mélyedésbe visszakanalazzuk a brokkolis-burgonyás tölteléket, a tetejére pedig
cheddar sajtot reszelünk. Végül további 10 perc sütéssel ráolvasztjuk a sajtot a
burgonyára.
Grillezett hússal és friss salátával tálaljuk.