Chedarral és brokkolival töltött burgonya – GoldenBurg
@krisztigokler

@krisztigokler receptje

Goldenburg

Chedarral és brokkolival töltött burgonya

A nyár slágere ez a látványos és izgalmas fogás, melyet grillezett hússal és friss salátával tálalhatunk. Megunhatatlan!

Hozzávalók:

2 személyre számolva
4 db nagyobb Goldenburg főzni való burgonya 10 dkg brokkoli 1 pohár krémes natúr joghurt 2 gerezd fokhagyma himalája só őrölt bors 5 dkg cheddar sajt

Elkészítés:

Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 30 perc
Bonyolultság: 5/10

A burgonyát alaposan megmossuk, majd egészben a 200°C-ra előmelegített sütőben
kb. 25 perc alatt puhára sütjük.

A brokkolit rózsáira szedjük és lobogó víz feletti vízgőzben puhára pároljuk.

A puhára sült burgonyát pár percig hűlni hagyjuk, majd kikanalazzuk a húsát, amit
villával pépesítünk. Összekeverjük a felaprított párolt brokkolival, a natúr joghurttal és
az áttört fokhagymával, végül sózzuk és borsozzuk.

A mélyedésbe visszakanalazzuk a brokkolis-burgonyás tölteléket, a tetejére pedig
cheddar sajtot reszelünk. Végül további 10 perc sütéssel ráolvasztjuk a sajtot a
burgonyára.

Grillezett hússal és friss salátával tálaljuk.