Csicseriborsóval töltött sült burgonya – GoldenBurg
@krisztigokler

@krisztigokler receptje

Goldenburg

Csicseriborsóval töltött sült burgonya

Igazán különleges vegán fogás, amellyel biztosan lenyűgözöd a vendégeidet!

Hozzávalók:

2 személyre számolva
4 db nagyobb Goldenburg főzni való burgonya 1 ek olívaolaj 0.5 db vöröshagyma 20 dkg aprított paradicsom konzerv 2 dl passzírozott paradicsom friss bazsalikom 0.5 ek szárított oregano 0.5 ek fokhagymapor himalája só 15 dkg főtt csicseriborsó gránátalma

Elkészítés:

Előkészítés: 20 perc
Elkészítés: 30 perc
Bonyolultság: 6/10

A burgonyát meghámozzuk, alufóliába tekerjük, majd a 200°C-ra előmelegített
sütőben kb. 25 perc alatt puhára sütjük.

Egy serpenyőben olívaolajt hevítünk, majd megpirítjuk rajta a finomra aprított
vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk az aprított és passzírozott paradicsomot, a friss
bazsalikomleveleket, a szárított oreganot, a fokhagymaport és ízlés szerint himalája
sót. Közepes lángon, fedő alatt összefőzzük kb. 5 perc alatt.

A fűszeres paradicsomszószhoz adjuk a főtt csicseriborsót és további pár percig
főzzük.

A puhára sült burgonyát kicsomagoljuk és egy villával óvatosan kettévágjuk középen,
kb. a 2/3-áig. Ebbe a mélyedésbe töltjük az elkészült csicseriborsó ragut.

Melegen, gránátalma szemekkel és friss bazsalikomlevelekkel tálaljuk.