@gorbepalko receptje
Goldenburg
Francia rakott burgonya
Ahogy a mondás is tartja, ahány ház, annyi szokás. A rakott burgonyát számtalan módon elkészíthetjük, ezúttal tejfölös szósszal és bacon szalonnával mutatjuk be ezt a közkedvelt magyar főételt.
Hozzávalók:
4 személyre számolva
600 g Goldenburg sütni való burgonya 500 g baconszalonna 850 g 20%-os tejföl 250 g sajt Só, bors, majorannaElkészítés:
Előkészítés: 25 perc
Elkészítés: 35 perc
Bonyolultság: 6/10
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk. Ezt akár uborkaszeletelőn is elvégezhetjük, mert nagyobb eséllyel lesz egyforma a végeredmény.
Mossuk meg, enyhén sózzuk be, és tegyük félre a szeleteket. A bacon szalonnát kockázzuk fel, majd süssük ki belőle a zsírját egy magasabb falú serpenyőben.
Amikor elkészül, a zsír felét öntsük le, majd keverjük össze a tejföllel, és fűszerezzük ízlés szerint.
A tepsi/porcelán edény aljára tegyünk egy sor burgonyát, majd tegyünk rá egy adag tejfölös szószt, és egy vékony réteg sajtot.
Ezután ismét burgonyát és a szószt, végül pedig sajtot. Ezt folytassuk, amíg el nem fogy a szósz, vagy tele nem lesz az edény értelemszerűen.
Amikor ezzel megvagyunk, tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 35 perc alatt süssük aranybarnára az egészet.
Ha kihűlt, szeletelhetjük!