Füstölt sajttal töltött pulykamell – GoldenBurg
@gorbepalko

@gorbepalko receptje

Goldenburg

Füstölt sajttal töltött pulykamell

Legyen szó vasárnapi ebédről, vagy ünnepi vacsoráról, a töltött húsok burgonya körettel a legfinomabbak!

Hozzávalók:

2 személyre számolva
500 g GoldenBurg főzni való burgonya 300 g Bacön
Töltött hús: 500 g pulykamell filé 100 g füstölt sajt 1 tk só 1 tk bors 1 tk petrezselyemzöld
Panír: 3 db tojás 120 g liszt 120 g zsemlemorzsa 1 ek szezámmag 0.5 liter olaj a sütéshez

Elkészítés:

Előkészítés: 30 perc
Elkészítés: 50 perc
Bonyolultság: 5/10

A Goldenburg főzni való burgonyát 6 egyforma részre vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.

Ezután leszűrjük, és hagyjuk megszáradni, majd a szalonnába tekerjük őket, és 200C-on, 25 perc alatt pirosra sütjük.

A pulykamellet feldaraboljuk, majd kiklopfoljuk, és a fűszerekkel ízesítjük.
A sajtot egyforma szeletekre vágjuk, majd a közepére illesztjük, és jó szorosan feltekerjük.

Ezután a liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrenddel bepanírozzuk, úgy, hogy a zsemlemorzsához szezámmagot keverünk.

Végül pedig közepesen forró olajban lassú tűzön arany barnára sütjük őket.