Fűszeres tarja, lilahagymás sültburgonyával – GoldenBurg

Goldenburg

Fűszeres tarja, lilahagymás sültburgonyával

Extrán puha és fűszeres főétel, egy nem mindennapi körettel.

Hozzávalók:

2 személyre számolva
500 g GoldenBurg sütni való burgonya 100 g édesburgonya 0.5 fej lilahagyma 5 levèl petrezselyem 2 ek mustár 1 ek méz 100 ml olaj
Hús: 500 g sertéstarja 6 gerezd fokhagyma 50 ml olaj 1 ek só 5 levèl petrezselyem

Elkészítés:

Előkészítés: 1 óra
Elkészítés: 40 perc
Bonyolultság: 5/10

A húst mosd át, majd csepegtesd le.

A fokhagymát és a sót, petrezselymet tedd az aprítóba, majd öntsd rá az olajat, és dolgozd vele össze.

Kend be vele a húst, majd hagyd állni egy órát.

A burgonyákat tisztítsd meg, majd vágd vékony szeletekre. A többi hozzávalót tedd egy tálba, majd botmixerrel dolgozd össze.

Ebbe a pácba forgasd bele a burgonya szeleteket, majd halmozd őket stócokba egy tepsiben.

A sütőt melegítsd elő 180C-ra.

A húst tedd egy másik tepsibe és tedd a sütő aljába, a burgonyát pedig középre egy rácsra.

40 perc alatt légkeveréssel süsd készre őket.