
Goldenburg
Fűszeres tarja, lilahagymás sültburgonyával
Extrán puha és fűszeres főétel, egy nem mindennapi körettel.
Hozzávalók:
2 személyre számolva
500 g GoldenBurg sütni való burgonya 100 g édesburgonya 0.5 fej lilahagyma 5 levèl petrezselyem 2 ek mustár 1 ek méz 100 ml olajHús: 500 g sertéstarja 6 gerezd fokhagyma 50 ml olaj 1 ek só 5 levèl petrezselyem
Elkészítés:
Előkészítés: 1 óra
Elkészítés: 40 perc
Bonyolultság: 5/10
A húst mosd át, majd csepegtesd le.
A fokhagymát és a sót, petrezselymet tedd az aprítóba, majd öntsd rá az olajat, és dolgozd vele össze.
Kend be vele a húst, majd hagyd állni egy órát.
A burgonyákat tisztítsd meg, majd vágd vékony szeletekre. A többi hozzávalót tedd egy tálba, majd botmixerrel dolgozd össze.
Ebbe a pácba forgasd bele a burgonya szeleteket, majd halmozd őket stócokba egy tepsiben.
A sütőt melegítsd elő 180C-ra.
A húst tedd egy másik tepsibe és tedd a sütő aljába, a burgonyát pedig középre egy rácsra.
40 perc alatt légkeveréssel süsd készre őket.