Házi burgonya chips salsával – GoldenBurg
@adriskitchen_official

@adriskitchen_official receptje

Goldenburg

Házi burgonya chips salsával

A házi burgonya chips az egyik legkönnyebben elkészíthető, és egyben legfinomabb ropogtatnivaló.

Hozzávalók:

4 személyre számolva
500 g Goldenburg sütni való burgonya 1 l olaj só, bors
Salsa: 6 db paradicsom 1 db lilahagyma 1 gerezd fokhagyma 1 db chili paprika 1 db lime 1 csokor friss koriander 1 csipet őrölt római kömény bors

Elkészítés:

Előkészítés: 5 perc
Elkészítés: 25 perc
Bonyolultság: 3/10

A burgonyákat megpucoljuk és egy gyalu segítségével vényokra szeleteljük.

Többször átmossuk, majd egy tiszta konyharuhára szedjük, és egy másikkal leitatjuk róla az össze vizet. Közben olajat forrósítunk és több adagban kisütjük.

A paradicsomokat forrásban lévő vízbe dobjuk egy percre, majd és óvatosan lehúzzuk a héjukat. A belső magos részt pedig eltávolítjuk.

A hámozott, magozott paradicsomokat a többi hozzávalóval együtt apróra vágjuk. Hozzáadjuk a koriandert, a római köményt, a lime levét és héját, végül pedig sózzuk, borsozzuk.

Alaposan összekeverjük a kissé pépes szószt, és már tálalhatjuk is a házi burgonya chipsünkhöz.