Goldenburg
Házi burgonyás lángos
Gyermekkorunk egyik kedvenc étele a lángos, amelyet burgonyából is könnyedén elkészíthetünk az alábbi recept segítségével.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A burgonyából a teljes mennyiséget pucoljuk meg, és főzzük puhára, majd szűrjük le, mossuk át rendesen, és törjük össze alaposan, ne maradjanak benne darabok. A langyos tejbe tegyük bele a cukrot, majd futtassuk fel az élesztőt benne.
A lisztet szitáljuk egy legalább kétszer akkora tálba, adjuk hozzá a sót, és a burgonyát, majd kezdjük el összedolgozni. Amikor már kezd összeállni, keverjük bele a felfuttatott élesztőt és dolgozzuk össze, dagasszuk be. Ha van dagasztó kar otthon a robotgépen természetesen azzal is elvégezhetjük a műveletet.
Amint ez megvan tegyük meleg helyre, ahol kb. 50 perc alatt duplájára kel.
Olajozott deszkán szaggassunk belőle kézzel olyan “ökölnyi” darabokat, majd nyomkodjuk szét, és a felforrósodott olajban 2 perc alatt oldalanként süssük készre.
Papírtörlővel kibélelt tányérra tegyük, hogy a felesleges zsiradék ott maradjon, majd a választott feltéttel együk, amíg még meleg!
Ne féljünk kipróbálni az avokadós verziót, sokkal jobb mint azt az ember várná!