Házi Pestós gnocchi – GoldenBurg
@gorbepalko

@gorbepalko receptje

Goldenburg

Házi Pestós gnocchi

Ezúttal egy igazi éttermi fogás receptjét hoztuk el, amelyet könnyedén elkészíthetünk mi magunk is a saját konyhánkban.

Hozzávalók:

2 személyre számolva
500 g GoldenBurg főzni való burgonya 350 g liszt 1 db tojás 50 g parmezán 1 tk só 400 g csirkemell 150 g friss bazsalikom 20 ml olíva olaj 25 g napraforgó / fenyőmag 25 g parmezán

Elkészítés:

Előkészítés: 30 perc
Elkészítés: 25 perc
Bonyolultság: 7/10

A burgonyát sós vízben főzzük puhára, majd törjük össze és hagyjuk kihűlni.

Ezután tegyük egy deszkára, szitáljuk rá a lisztet, és a parmezánnal szórjuk meg.

A tojást üssük rá, kezdjük el összedolgozni.

Egy jól formázható tésztát kell kapjunk, amit utána sodorjunk kb 1cm vastag rúddá, és daraboljuk fel 1,5cm hosszú darabokra.

Villával nyomjunk bele mintát, majd forró vízben főzzük puhára 3-4 perc alatt.

A felkockàzott csirkemellet süssük pirosra, sózzuk – borsozzuk. Vegyük ki a serpenyőből.

A pestohoz az alapanyagokat tegyük aprítóba, és dolgozzuk jól el, majd ha esetleg nem használjuk fel azonnal tegyük üvegbe és a tetejére öntsünk olíva olajat, hogy na barnuljon meg a levegőtől!

Amikor a gnocci kész, tegyük a serpenyőbe 50 g vajjal, és pirítsuk meg óvatosan. Keverjük el a pestoval, és dolgozzuk hozzá a csirkét is!