

@krisztigokler receptje
Goldenburg
Húsmentes rakott krumpli
Az eredeti recept újragondolva, egy igazi húsmentes finomság formájában.
Hozzávalók:
4 személyre számolva
1 kg Goldenburg főzni való burgonya himalája só 8 db tojás 1 csomag magyaros gabona kolbász 1 nagy pohár 12%-os tejföl zsírszegény mozzarella sajtElkészítés:
Előkészítés: 30 perc
Elkészítés: 30 perc
Bonyolultság: 5/10
A burgonyát megmossuk, majd héjastól egy nagy lábasba tesszük és felengedjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje. Megsózzuk a vizet, majd közepes lángon, forrástól számítva kb. 20 perc alatt közepesen puhára főzzük. Ezután lehűtjük, majd könnyedén lehúzzuk róla a héját.
A tojásokat is feltesszük hideg, sós vízben főni, forrástól számítva kb. 8 percig. Ezután azonnal hideg vízbe tesszük a könnyebb pucolás érdekében.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A tejfölt fellazítjuk kb. 1 dl vízzel, hogy könnyebben kenhető legyen.
A burgonyát, a tojást és a növényi kolbászt is felkarikázzuk, majd egy mélyfalú, 20×30 cm-es tepsiben elkezdjük egymásra rétegezni őket. A sorrend: burgonya, só, tojás, kolbász, tejföl. Ezt ismételjük addig, amíg marad a hozzávalókból. Végül megszórjuk reszelt mozzarella sajttal.
A tepsit az előmelegített sütőbe tesszük és 30 perc alatt készre sütjük az ételt.