Kolbásszal töltött pulykamell, vele sült burgonyával – GoldenBurg
@gorbepalko

@gorbepalko receptje

Goldenburg

Kolbásszal töltött pulykamell, vele sült burgonyával

A töltött húsok a magyar konyha remekei, melyet ezúttal sütőben sült burgonyával készítettünk el.

Hozzávalók:

2 személyre számolva
1 kg Goldenburg sütni való burgonya 1 kg pulykamell 100 g füstölt kolbász 1 fej vöröshagyma 1 db paradicsom 150 g bacon 100 g tejföl

Elkészítés:

Előkészítés: 15 perc
Elkészítés: 45 perc
Bonyolultság: 6/10

A burgonyát pucoljuk meg, és daraboljuk hasábokra. Forgassuk meg kevés olajon, és fűszerezzük sóval, borssal.

Tegyük a 180C-ra előmelegített sütőbe egy hőálló edénybe.

A pulykamellet daraboljuk filékre, majd klopfoljuk ki, és sózzuk, borsozzuk be.

A hagymát, illetve a paradicsomot daraboljuk apró kockákra, és kezdjük el kevés zsiradékon pirítani.

A kolbászt kockázzuk fel, majd adjuk ezt is hozzá, végül pedig ha már kisül belőle a java zsír, akkor adjuk hozzá a tejfölt, és fűzzük össze sűrűre.

Az így kapott masszát tegyük a kiklopfolt húsra, majd göngyöljük fel, és tekerjük a szalonnába.

Ezután a burgonyát vegyük ki a sütőből, majd tegyük a tetejére a húsokat, és helyezzük vissza mindenestől.

Amikor a burgonya megpirul, a bacon pedig ropogósra sül a tetején, akkor elkészült az étel.