@noraspiration receptje
Goldenburg
Krumpli lasagne
A lasagne egy igazi olasz nemzeti kincs, amely burgonyával készítve még különlegesebb, még laktatóbb, mint a hagyományos receptúra szerinti változata.
Hozzávalók:
4 személyre számolva
0.5 kg Goldenburg főzni való burgonya 1 üveg paradicsomszósz (320g) 1 bögre vöröslencse vagy 200gr szójagranulátum 1 ek fokhagymapor 1 ek őrölt kömény 1 ek oregánó Só, bors ízlés szerint Kevés olaj a tepsi kikenéséhez Besamel szósz 4 dl növényi tej 5 dkg margarin 5 dkg fehérliszt Só, bors, sörélesztőpehely ízlés szerintElkészítés:
Előkészítés: 20 perc
Elkészítés: 60 perc
Bonyolultság: 4/10
A krumplit megpuculjuk és hosszabb oldalán vékonyabb szeletekre vágjuk.
Először a vöröslencsével/
Egy másik serpenyőben a besamel szószhoz felmelegítjük a margarint. Ha elolvadt hozzáadjuk a lisztet, amit előzőleg átszitáltunk. Habverővel keverjük és fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet. Felhevítjük, figyeljük oda ne égjen. Ezután sózzuk, borsozzuk, ha extra sajtosságot szeretnétek tegyetek bele 3-5 ek. sörélesztőpelyhet is.
Kevés olajjal (nálam olíva) kikenünk egy nagyobb sütőtálat. Elkezünk rétegezni: paradicsomos ragu, besamel szósz és krumpli, majd ismét ragu, fehér szósz, krumpli és így tovább…
Ha kész, mehet a 200 fokos előmelegített sütőbe, fedővel a tetején, vagy takarjuk le alufóliával. Kb. 25-30 percig sütjük, míg a krumpli teljesen megpuhul. Ezután a maradék besamel szószt összekeverjük a reszelt vegán sajttal (opcionális) és a tetejére öntjük. Vissza a sütőbe még 10-15 percre és el is készült a mennyei finomság!