Krumplis pogácsa – GoldenBurg

Goldenburg

Krumplis pogácsa

Van aki tejföllel eszi, sokan készítik vadashoz, de nagyon finom édesen, házi dzsemmekkel is.

Hozzávalók:

6 személyre számolva
70 dkg GoldenBurg főzni való burgonya 25 dkg liszt (vagy amennyit felvesz, ez burgonya függő) 1 tk só 0.5 tk sütőpor 1 tojás ízlés szerint, zsír vagy olaj a sütéshez

Elkészítés:

Előkészítés: 15 perc
Elkészítés: 1 óra
Bonyolultság: 3/10

A burgonyát meghámozom, kockára vágom, enyhén sós vízben megfőzöm, összetöröm majd hagyom kihűlni. Fontos, hogy kihűljön, mert melegen sokkkal több lisztet vesz fel és akkor kemény lesz a pogácsa.

Amikor kihűlt, hozzáadom a lisztet, sót, tojást, sütőport és alaposan összegyúrom. Egy konnyen kezelhető, nem kemény, de nem ragadós tésztát kell kapnunk. Ha szükséges, adjunk még hozzá lisztet.

Tetszőleges mérető gombócokat formázok, amiket kilapítgatok, majd forró olajban vagy zsírban mind a két oldalát szép pirosra sütöm.

Ízlés szerint tejföllel, porcukorral megszórva, dzsemmel kínálom, de készíthetjük vadas mártás mellé is.