

@gastrohobbi receptje
Goldenburg
Medvetalp
Gyermekkorunk egyik nagy kedvence, amely biztosan nosztalgikus hangulatot varázsol.
Hozzávalók:
2 személyre számolva
50 dkg GoldenBurg főtt burgonya 25 dkg liszt 1 tojás olaj a sütéshez sóElkészítés:
Előkészítés: 20 perc
Elkészítés: 50 perc
Bonyolultság: 5/10
A burgonyát megfőzöm, áttöröm, hagyom kihűlni, majd mikor teljesen kihűlt hozzáadom a lisztet, a tojást, a sót, alaposan összegyúrom.
A liszt mennyisége a burgonyától is függ, az a cél, hogy egy jól kezelhető, nem ragacsos tésztát kapjunk.
Amikor a tésztát alaposan kidolgoztam, lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtom, nagyobbb darabokra vágom és forró olajban kisütöm.
Ízlés szerint fokhagymás tejföllel, reszelt sajttal kínálom, de adhatunk hozzá dzsemmet is.