Medvetalp – GoldenBurg

Goldenburg

Medvetalp

Gyermekkorunk egyik nagy kedvence, amely biztosan nosztalgikus hangulatot varázsol.

Hozzávalók:

2 személyre számolva
50 dkg GoldenBurg főtt burgonya 25 dkg liszt 1 tojás olaj a sütéshez

Elkészítés:

Előkészítés: 20 perc
Elkészítés: 50 perc
Bonyolultság: 5/10

A burgonyát megfőzöm, áttöröm, hagyom kihűlni, majd mikor teljesen kihűlt hozzáadom a lisztet, a tojást, a sót, alaposan összegyúrom.

A liszt mennyisége a burgonyától is függ, az a cél, hogy egy jól kezelhető, nem ragacsos tésztát kapjunk.

Amikor a tésztát alaposan kidolgoztam, lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtom, nagyobb darabokra vágom és forró olajban kisütöm.

Ízlés szerint fokhagymás tejföllel, reszelt sajttal kínálom, de adhatunk hozzá dzsemet is.