Mexikói töltött burgonya – GoldenBurg
@krisztigokler

@krisztigokler receptje

Goldenburg

Mexikói töltött burgonya

Az ínyencek kedvence lesz ez az egyszerű, de mégis különleges fogás. Az ízek fenséges találkozása egy receptben!

Hozzávalók:

2 személyre számolva
0.5 kg Goldenburg sütni való burgonya 10 dkg paradicsomos tépett csirke 1 db paradicsom 0.5 fej lilahagyma 0.5 dkg vörösbab 4 dkg csemegekukorica himalája só őrölt bors őrölt pirospaprika őrölt chili fokhagymapor őrölt római kömény 5 dkg zsírszegény mozzarella sajt 1 db avokádó

Elkészítés:

Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 45-50 perc
Bonyolultság: 3/10

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

A burgonyát nagyon alaposan megtisztítjuk, szárazra töröljük, majd héjastól egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és az előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt puhára sütjük.

A töltelékhez összekeverjük a darabjaira tépett csirkét, a felkockázott paradicsomot, a finomra aprított lilahagymát, a lecsepegtetett babot és a csemegekukoricát. Megszórjuk ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával, chilivel, fokhagymával és őrölt római köménnyel.

A puhára sült burgonya közepéből kikanalazunk egy keveset, megsózzuk, majd a mexikói töltelékkel helyettesítjük, és megszórjuk reszelt mozzarella sajttal. Ízlés szerint még visszatehetjük a sütőbe, és ráolvaszthatjuk a sajtot a töltelék tetejére.

A töltött burgonyát puha, sóval és fokhagymával ízesített avokádó szeletekkel tálaljuk.