Mézes-mustáros sertéskaraj burgonyapürével – GoldenBurg
@gorbepalko

@gorbepalko receptje

Goldenburg

Mézes-mustáros sertéskaraj burgonyapürével

Villámgyorsan elkészíthető 30 perces recept, melyet igazi tavaszi spárgával tálalunk.

Hozzávalók:

4 személyre számolva
1 kg Goldenburg főzni való burgonya 500 g spárga 250 g szalonna 800 g sertéskaraj 100 g méz 200 g mustár 100 g vaj 250 ml tej bors

Elkészítés:

Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 20 perc
Bonyolultság: 5/10

Egy kisebb tálban keverjük össze a mézet és a mustárt, majd forgassuk bele a beirdalt karaj szeleteket.

A spárgát mossuk meg, és borsozzuk be, majd tekerjük a szalonnába, és tegyük 200C-os sütőbe.

A burgonyát pucoljuk meg és vágjuk apró, de egyforma kockákra és sós vízben 20 perc alatt főzzük puhára.

Amíg a burgonya fő, a spárga pedig sül, egy serpenyőben közepes lángon süssük a karaj szeleteket oldalanként 10-10 percet.

A spárgát az utolsó 3 percben grill funkcióval tökéletesíthetjük.

Amikor puhára főtt a burgonya a vajjal és a tejjel törjük össze, a sóval borssal ízesítsük.

A karaj szeleteket sóval megszórva tálaljuk.