

@gorbepalko receptje
Goldenburg
Mézes-mustáros sertéskaraj burgonyapürével
Villámgyorsan elkészíthető 30 perces recept, melyet igazi tavaszi spárgával tálalunk.
Hozzávalók:
4 személyre számolva
1 kg Goldenburg főzni való burgonya 500 g spárga 250 g szalonna 800 g sertéskaraj 100 g méz 200 g mustár 100 g vaj 250 ml tej só borsElkészítés:
Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 20 perc
Bonyolultság: 5/10
Egy kisebb tálban keverjük össze a mézet és a mustárt, majd forgassuk bele a beirdalt karaj szeleteket.
A spárgát mossuk meg, és borsozzuk be, majd tekerjük a szalonnába, és tegyük 200C-os sütőbe.
A burgonyát pucoljuk meg és vágjuk apró, de egyforma kockákra és sós vízben 20 perc alatt főzzük puhára.
Amíg a burgonya fő, a spárga pedig sül, egy serpenyőben közepes lángon süssük a karaj szeleteket oldalanként 10-10 percet.
A spárgát az utolsó 3 percben grill funkcióval tökéletesíthetjük.
Amikor puhára főtt a burgonya a vajjal és a tejjel törjük össze, a sóval borssal ízesítsük.
A karaj szeleteket sóval megszórva tálaljuk.