Mini hasselback burgonyák gombamártással – GoldenBurg
@gorbepalko

@gorbepalko receptje

Goldenburg

Mini hasselback burgonyák gombamártással

Látványos, ízletes főétel, amellyel garantáltan nem tudnak betelni a vendégek!

Hozzávalók:

2 személyre számolva
500 g Goldenburg sütni való burgonya 100 g vaj petrezselyem
Mártás: 250 g barna csiperke 1 db közepes lilahagyma 350 ml tejszín 1 tk petrezselyemzöld 1 tk vöröshagyma granulátum 1 db kockacukor

Elkészítés:

Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 90 perc
Bonyolultság: 7/10

A gombát és a lilahagymát megtisztítva aprítóban felaprítjuk, majd kevés kókuszolajon elkezdjük pirítani. Mivel az összetevők elég aprók, így figyeljük, nehogy valahol megégjen.

Ahogy kezd pirulni szól rájuk rá a fűszereket, majd öntsük alá a tejszínt és alacsony lángon 20-25 perc alatt főzzük krémesre.

A hasselback burgonyához a krumplit óvatosan beirdaljuk, majd a felolvasztott vajban összekevert fűszerekkel megkenjük.

Sütőpapírral bélelt tepsiben 40 perc alatt készre sütjük őket.