@gorbepalko receptje
Goldenburg
Mini hasselback burgonyák gombamártással
Látványos, ízletes főétel, amellyel garantáltan nem tudnak betelni a vendégek!
Hozzávalók:
2 személyre számolva
500 g Goldenburg sütni való burgonya 100 g vaj só petrezselyemMártás: 250 g barna csiperke 1 db közepes lilahagyma 350 ml tejszín 1 tk petrezselyemzöld 1 tk vöröshagyma granulátum 1 db kockacukor
Elkészítés:
Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 90 perc
Bonyolultság: 7/10
A gombát és a lilahagymát megtisztítva aprítóban felaprítjuk, majd kevés kókuszolajon elkezdjük pirítani. Mivel az összetevők elég aprók, így figyeljük, nehogy valahol megégjen.
Ahogy kezd pirulni szól rájuk rá a fűszereket, majd öntsük alá a tejszínt és alacsony lángon 20-25 perc alatt főzzük krémesre.
A hasselback burgonyához a krumplit óvatosan beirdaljuk, majd a felolvasztott vajban összekevert fűszerekkel megkenjük.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 40 perc alatt készre sütjük őket.