

@gorbepalko receptje
Goldenburg
Fűszeres csirkenyárs – Parmezános burgonyával
A grillszezon nagy kedvence a csirkenyárs, amelyhez ezúttal parmezános burgonya köret társul.
Hozzávalók:
2 személyre számolva
6 db Goldenburg sütni való burgonya 500 g csirkemell 2 ek olaj 20 g parmezán 1 tk füstölt pirospaprika 1 tk vöröshagyma granulátum 1 tk só 1 tk petrezselyemzöldElkészítés:
Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 30 perc
Bonyolultság: 4/10
A burgonyákat főzzük puhára, majd tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egy pohárral nyomkodjuk szét őket és szórjuk be parmezánnal.
180C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre.
A csirkemellet daraboljuk csíkokra, és a fűszerekkel ízesítsük.
Tekerjük fel kis csigákra, majd egy hurkapálcikára tűzzük fel őket.
Felforrósított serpenyőben 3-3- perc alatt süssük készre, és ha elkészül a burgonya tálalhatjuk is.