

@krisztigokler receptje
Goldenburg
Pirított garnélás salátatál
A burgonya jól párosítható tengeri halakkal, rákokkal is! Ebben a gyors receptben, egy igazi garnélás saláta elkészítését mutatjuk be pár lépésben.
Hozzávalók:
2 személyre számolva
3 db közepes méretű Goldenburg burgonya 20 dkg brokkoli 1 ek kókuszolaj 15 dkg lilakáposzta 10 dkg koktélparadicsom 1 db póréhagyma 1 db puha avokádó himalája só őrölt fekete bors fokhagymapor 25 dkg garnélarák 1 db limeElkészítés:
Előkészítés: 20 perc
Elkészítés: 15 perc
Bonyolultság: 5/10
A burgonyát alaposan megtisztítjuk, majd héjastól felkockázzuk és meleglevegős
fritőzben 15 perc alatt 180 fokon ropogósra sütjük. Ennek hiányában sütőpapírral
bélelt tepsiben, sütőben is elkészíthető. Ha elkészült, megsózzuk.
Eközben a brokkolit rózsáira szedjük és kókuszolajjal megkent serpenyőben, fedő alatt
megpirítjuk.
A lilakáposztát felszeleteljük, majd a brokkoli után néhány perc alatt szintén átpirítjuk
a serpenyőben.
A koktélparadicsomot félbevágjuk, a póréhagymát felkarikázzuk. Az avokádót
szeletekre vágjuk, majd megszórjuk sóval, borssal és fokhagymával.
A garnélák mindkét oldalát 2-2 perc alatt sötét rózsaszínűre pirítjuk forró
serpenyőben, majd megszórjuk sóval és fokhagymával.
Minden frissen elkészített hozzávalót egy-egy mélytányérba helyezünk, végül az
egészet meglocsoljuk egy friss lime levével.