Pulled chicken, parmezános sült burgonyával – GoldenBurg
@gorbepalko

@gorbepalko receptje

Goldenburg

Pulled chicken, parmezános sült burgonyával

Ezúttal egy igazi világbajnok pulled csirke receptet is megismerhetünk, a köretként bemutatott parmezános sült burgonya mellett.

Hozzávalók:

2 személyre számolva
300 g Goldenburg salátának való burgonya 100 g parmezán 2 ek olíva olaj 1 tk só
Pulled Chicken: 400 g csirkemell 1 tk sült csirke fűszerkeverék 1 tk só 1 tk chilis fokhagymapor 2 ek paprika olaj

Elkészítés:

Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 60 perc
Bonyolultság: 5/10

A burgonyát megmossuk, és negyedekbe vágjuk, majd egy tálba tesszük és
rákanalazzuk a parmezánt és a sót, majd nyakon öntjük az olíva olajjal és jók
összeforgatjuk.

Ezt kicsit félretesszük, addig a csirkemellett előkészítjük, azaz a fűszerekkel jól
bedörzsöljük, és egy félbe vágott sütőpapírba, vagy sütőzacskóba csomagoljuk.

A burgonyákat egy tepsi aljába pakoljuk, úgy hogy ne érjenek össze, majd a kimaradt
helyre mellé tesszük a becsomagolt csirkemellet is, és 180 fokon 40 percen keresztül
sütjük.

Amikor megvan a csirkét vegyük ki, viszont a krumplit tegyük vissza, ne hűljön ki, mire a
csirkével elkészülünk.

A csirkemetlet egy villával szaggassuk cafatokra, vagyis készüljön el a “pulled” rész, és
amikor már eléggé miszlikre aprítottuk öntsük rá a paprika olajat, és keverjük el benne a
csirkét.