

@gorbepalko receptje
Goldenburg
Pulled chicken, parmezános sült burgonyával
Ezúttal egy igazi világbajnok pulled csirke receptet is megismerhetünk, a köretként bemutatott parmezános sült burgonya mellett.
Hozzávalók:
2 személyre számolva
300 g Goldenburg salátának való burgonya 100 g parmezán 2 ek olíva olaj 1 tk sóPulled Chicken: 400 g csirkemell 1 tk sült csirke fűszerkeverék 1 tk só 1 tk chilis fokhagymapor 2 ek paprika olaj
Elkészítés:
Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 60 perc
Bonyolultság: 5/10
A burgonyát megmossuk, és negyedekbe vágjuk, majd egy tálba tesszük és
rákanalazzuk a parmezánt és a sót, majd nyakon öntjük az olíva olajjal és jók
összeforgatjuk.
Ezt kicsit félretesszük, addig a csirkemellett előkészítjük, azaz a fűszerekkel jól
bedörzsöljük, és egy félbe vágott sütőpapírba, vagy sütőzacskóba csomagoljuk.
A burgonyákat egy tepsi aljába pakoljuk, úgy hogy ne érjenek össze, majd a kimaradt
helyre mellé tesszük a becsomagolt csirkemellet is, és 180 fokon 40 percen keresztül
sütjük.
Amikor megvan a csirkét vegyük ki, viszont a krumplit tegyük vissza, ne hűljön ki, mire a
csirkével elkészülünk.
A csirkemetlet egy villával szaggassuk cafatokra, vagyis készüljön el a “pulled” rész, és
amikor már eléggé miszlikre aprítottuk öntsük rá a paprika olajat, és keverjük el benne a
csirkét.