Rózsaburgonya fűszeres paradicsomszósszal – GoldenBurg
@krisztigokler

@krisztigokler receptje

Goldenburg

Rózsaburgonya fűszeres paradicsomszósszal

A burgonyából nem csak ízletes étel, hanem dekoratív fogás is készíthető. Ebben a receptben bemutatjuk, hogy hogyan!

Hozzávalók:

2 személyre számolva
3 db Goldenburg főzéshez való burgonya 1 dl olívaolaj himalája só 1 db cukkini 0.5 db vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 2.5 dl passzírozott paradicsom őrölt feketebors 0.5 ek szárított oregano néhány levél friss bazsalikom

Elkészítés:

Előkészítés: 20 perc
Elkészítés: 20 perc
Bonyolultság: 7/10

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

A burgonyát meghámozzuk és uborkaszeletelőn vagy késsel egészen vékony, 2-3 mm-
es szeletekre vágjuk. Konyhai papírtörlővel letöröljük a felesleges nedvességet, majd
ecset segítségével megkenjük olívaolajjal és megsózzuk.

A cukkinit alaposan megmossuk, két végét levágjuk, majd hosszanti irányban szintén
vékony szeletekre vágjuk. Megsózzuk mindkét oldalát, majd leterítjük. Egymást
lefedve végig burgonyaszeleteket sorakoztatunk rá, majd az egyik végétől kezdve
óvatosan feltekerjük.

Óvatosan a szilikon vagy papírformával bélelt muffinsütő tepsibe helyezzük. Ezután
még pótolhatunk néhány ’szirmot’, ha úgy látjuk, hogy hiányos.

Az elkészült rózsákat az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20 perc alatt ropogósra
sütjük.

Eközben finomra aprítjuk a vöröshagymát és fokhagymát, majd egy evőkanál
olívaolajon megfonnyasztjuk őket. Ezután hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot,
sózzuk, borsozzuk, oreganoval és apróra tépett friss bazsalikommal fűszerezzük.
Néhány perc alatt összefőzzük, majd az elkészült burgonyarózsák mellé tálaljuk.