Sajttal töltött burgonyakrokett, töltött csirkemellel – GoldenBurg
@gorbepalko

@gorbepalko receptje

Goldenburg

Sajttal töltött burgonyakrokett, töltött csirkemellel

Szaftos, finom, kiadós és nem mellesleg nagyon szép! Különleges főétel, nem csak ünnepi asztalokra!

Hozzávalók:

4 személyre számolva
500 g GoldenBurg főzni való burgonya 100 g trappista sajt 150 g liszt 1 db tojás só, bors, petrezselyem
Panírhoz: 2 db tojás 100 g liszt 100 g zsemlemorzsa
Húshoz: 300 g csirkemell 50 g edami sajt 0.5 db lilahagyma só, bors, pirospaprika, vöröshagyma pehely petrezselyemzöld 50 g baconszalonna 10 g vaj

Elkészítés:

Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 40 perc
Bonyolultság: 7/10

A kriketthez a burgonyát pucoljuk meg, vágjuk egyforma darabokra, és sós vízben főzzük puhára.
Amíg fő, a csirkemellet fogjuk meg oldalról, majd vágjunk bele egy zsebet, amit meg tudunk majd tölteni.

Sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele a sajtot, és az apróra vágott lilahagymát, majd szórjuk meg egy kevés petrezselyemmel. Ezután csukjuk össze, és kívülről dörzsöljük be a többi fűszerrel, majd tekerjük a szalonnába, és tegyük egy tepsibe. Tegyük a tetejére a vajat, majd a sütőt melegítsük elő 180C-ra, és 40 perc alatt süssük pirosra benne.

Amíg sül készítsük el a kroketteket. A burgonyát törjük össze, sózzuk, borsozzuk, illetve petrezselyemmel bolondítsuk meg.

Ezután üssük bele a tojást, és keverjük el benne, majd adjuk hozzá 3 részletben a lisztet. Azért nem egyben, mert egyrészt könnyebb így elkeverni, illetve nem biztos, hogy mindet fel fogja venni.

Amikor jól formázható tésztát kaptál már ne tegyél bele lisztet!

Ekkor készítsd elő a panírt, illetve a sajtot darabolt 1x1cm méretű, 3cm hosszú téglákra.

Vegyél a kezedbe egy adag burgonyát, és hajtogasd a sajt köré, majd a panírban forgasd meg.

Forró olajban 3-4 perc alatt készre sülnek!

Ezután már csak a tálalás van hátra!