Spanyol tortilla – GoldenBurg
@krisztigokler

@krisztigokler receptje

Goldenburg

Spanyol tortilla

A spanyol tortilla egy burgonyával készült tojásos étel, amely könnyed- és különleges ízvilágával garantáltan elnyeri kóstolóinak tetszését.

Hozzávalók:

2 személyre számolva
1 kg Goldenburg főzni való burgonya himalája só 2 ek olívaolaj 1 fej vöröshagyma 15 cm póréhagyma 6 db egész tojás 1 ek adalékanyag mentes ételízesítő koktélparadicsom kaliforniai paprika friss petrezselyem

Elkészítés:

Előkészítés: 20 perc
Elkészítés: 15 perc
Bonyolultság: 5/10

A burgonyát alaposan meghámozzuk, majd forró sós vízben közepesen puhára főzzük
kb. 15 perc alatt. Ezután átmossuk hideg vízben és felkarikázzuk.

Egy serpenyőben olívaolajt hevítünk, majd megfonnyasztjuk rajta a felszeletelt
vöröshagymát és felkarikázott póréhagymát. Hozzáadjuk a burgonyakarikákat is és
összepirítjuk.

A tojásokat villával felverjük, sózzuk, és ételízesítőt szórunk hozzá. Beleöntjük a sült
hagymás burgonyát, alaposan elkeverjük, majd az egészet visszaöntjük az olívaolajjal
megkent serpenyőbe. Alacsony lángon, fedő alatt kb. 10 percig sütjük, amíg elkezd
megszilárdulni a tojás. Ezután egy tanyért teszünk a serpenyő tetejére, átfordítjuk a
tortillát, majd óvatosan visszacsúsztatjuk a serpenyőbe és pár perc alatt megpirítjuk a
másik oldalát is.

Az elkészült spanyol tortillát 8 szeletre vágjuk. Félbevágott koktélparadicsommal,
felkockázott kaliforniai paprikával, felkarikázott póréhagymával és friss
petrezselyemmel tálaljuk.