Sült lazac torpedóburgonyával – GoldenBurg
@krisztigokler

@krisztigokler receptje

Goldenburg

Sült lazac torpedóburgonyával

A burgonyának számtalan felhasználási-, és tálalási módja van. Ezúttal az egyik leglátványosabbat mutatjuk be.

Hozzávalók:

2 személyre számolva
4 db közepes méretű Goldenburg burgonya sütéshez 4 db saslikpálca 1 ek olvasztott vaj 2 ek parmezán sajt himalája só 250 g lazacfilé fokhagymapor 0.5 db citrom 30 dkg brokkoli

Elkészítés:

Előkészítés: 15 perc
Elkészítés: 30 perc
Bonyolultság: 6/10

A sütőt előmelegítjük 170°C-ra.

A burgonyát nagyon alaposan megtisztítjuk, majd a hosszabbik oldala mentén
egyesével felszúrjuk őket egy-egy saslikpálcára. Éles kés segítségével, egyik végétől a
másikig, spirál irányban óvatosan bevágjuk, egészen a pálcáig érve. Ha végeztünk
vele, széthúzzuk a bemetszett burgonyát a pálca két vége felé.

Ecsettel bevajazzuk a burgonya héját, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd
megszórjuk parmezánnal és sóval. Az előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt puhára
sütjük.

A lazacfilékről eltávolítjuk a felesleges zsírosabb részeket, áttörölgetjük, majd
megvajazzuk és megszórjuk mindkét oldalát himalája sóval és fokhagymaporral. Az
előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt omlósra sütjük.

A brokkolit rózsáira szedjük és forró sós vízben vagy vízgőzben puhára pároljuk.

A megsült lazacot ízlés szerint meglocsolhajtuk citromlével, majd a puhára párolt
brokkolival és a sült burgonyával tálaljuk.