Sütőben sült gnocchi bolognai ragúval – GoldenBurg
@adriskitchen_official

@adriskitchen_official receptje

Goldenburg

Sütőben sült gnocchi bolognai ragúval

Ha egy igazi olasz élményre vágysz, akkor ez a recept biztosan le fog venni a lábadról.

Hozzávalók:

4 személyre számolva
50 dkg Goldenburg főzni való burgonya 1 db tojás 35 dkg liszt 5 dkg vaj 400 g mozzarella 1 csipet szerecsendió 1 tk só 1 csipet bors
Bolognai raguhoz: 1 kg darált marhahús 150 g apróra vágott bacon 4 dl alaplé 1 db vöröshagyma 1 szál angol zeller 1 db sárga répa 2 gerezd fokhagyma 1 db san marzano paradicsom konzerv 150 g sűrített paradicsom 2 dl száraz vörös bor 1 ág rozmaring 3 levél bazsalikom 3 tk oregánó 1 babérlevél bors

Elkészítés:

Előkészítés: 15 perc
Elkészítés: 2 óra
Bonyolultság: 6/10

A burgonyát héjában puhára fűzzük, megpucoljuk és összetőrjük.

Összegyúrjuk a tojássárgájával, a sóval, szerecsendióval, a borssal és annyi liszttel, amennyit felvesz a tészta (kb. a fent leírt mennyiség). Könnyen formálható ruganyos tésztát gyúrunk belőle. A tésztából 1-2cm széles hosszú hengert sodrunk és ezeket 3 cm-s nudlikra vágjuk úgy, hogy minden darabra a villát kicsit rányomjuk. Forró sós vízbe kifőzzük.

Egy nagyobb lábasban tegyünk kevés zsiradékot, amiben ledinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Tegyük hozzá a reszelt sárgarépát és a szintén apróra vágott zellert.

Ezután öntsük rá a vörösbort, pároljuk párpercig, majd mehet bele a kockára vágott bacon és a darált marha hús. 5 perc alatt átsütjük az egészet és felöntjük a paradicsomokkal.  Eközben az alaplében elkeverjük a lisztet és beleöntjük a lábasba.

Beletesszük a fűszereket és lefedve 1-1,5 órát pároljuk. Eközben elkészítjük a besamelt.

Vegyünk elő egy hőálló tálat és tegyünk az aljára a raguból, mehet rá a kifőtt gnocchi, majd ráöntjük a maradék a ragut, a végén a beterítjük a mozzarellával.

190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük a tetejét.