@agiiiiii receptje
Goldenburg
Szilvásgombóc
A szilvásgombóc desszertként és főételként is tálalható! Az alábbi recept 20 db gombóc elkészítésében segít. Nagyobb mennyiség esetén az összetevők mennyiségét is növelni kell.
Hozzávalók:
4 személyre számolva
1 kg Goldenburg főzni való burgonya 300 g liszt 100 g zsír 1 db közepes méretű tojás 5 ek porcukorMorzsa bundához: 150 g pirított zsemlemorzsa 2 kk fahéj 100 g porcukor
Elkészítés:
Előkészítés: 25 perc
Elkészítés: 35 perc
Bonyolultság: 5/10
A szilvákat félbevágjuk, és mindegyik közepébe teszünk egy kis fahéjas porcukrot, a mag helyére.
Héjában, sós vízben puhára főzzük a krumplit, majd meghámozzuk és összetörjük.
Az összetört krumplit összedolgozzuk a zsiradékkal, a liszttel, a porcukorral és a tojással.
Fél cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát és 8 cm-es kockákra vágjuk.
A kockák közepére betesszük a szilvákat, majd összefogjuk a szélüket és lisztes kézzel gombócokat formálunk belőlük.
Egy nagyobb méretű lábasban felteszünk sós vizet forrni, majd beletesszük a gombócokat.
Addig főzzük, amíg a gombócok fel nem jönnek a víz tetejére és egyet forr.
A lecsöpögtetett gombócokat meghempergetjük a pirított, fahéjas morzsában.
Porcukorral hintve tálaljuk