Szilvásgombóc – GoldenBurg
@agiiiiii

@agiiiiii receptje

Goldenburg

Szilvásgombóc

A szilvásgombóc desszertként és főételként is tálalható! Az alábbi recept 20 db gombóc elkészítésében segít. Nagyobb mennyiség esetén az összetevők mennyiségét is növelni kell.

Hozzávalók:

4 személyre számolva
1 kg Goldenburg főzni való burgonya 300 g liszt 100 g zsír 1 db közepes méretű tojás 5 ek porcukor
Morzsa bundához: 150 g pirított zsemlemorzsa 2 kk fahéj 100 g porcukor

Elkészítés:

Előkészítés: 25 perc
Elkészítés: 35 perc
Bonyolultság: 5/10

A szilvákat félbevágjuk, és mindegyik közepébe teszünk egy kis fahéjas porcukrot, a mag helyére.

Héjában, sós vízben puhára főzzük a krumplit, majd meghámozzuk és összetörjük.

Az összetört krumplit összedolgozzuk a zsiradékkal, a liszttel, a porcukorral és a tojással.

Fél cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát és 8 cm-es kockákra vágjuk.

A kockák közepére betesszük a szilvákat, majd összefogjuk a szélüket és lisztes kézzel gombócokat formálunk belőlük.

Egy nagyobb méretű lábasban felteszünk sós vizet forrni, majd beletesszük a gombócokat.

Addig főzzük, amíg a gombócok fel nem jönnek a víz tetejére és egyet forr.

A lecsöpögtetett gombócokat meghempergetjük a pirított, fahéjas morzsában.

Porcukorral hintve tálaljuk