Tejszínes-tepsis burgonya – GoldenBurg
@noraspiration

@noraspiration receptje

Goldenburg

Tejszínes-tepsis burgonya

Egyszerűen elkészíthető, laktató, megunhatatlan főétel az egész család részére!

Hozzávalók:

4 személyre számolva
1 kg Goldenburg főzni való burgonya 1 db lilahagyma 6 szelet vegán sajt 1 doboz vegán főzőtejszín (zab/rizs/szója) 2 ek sörélesztőpehely 1 ek fokhagymapor 1 tk só 1 tk piros paprika por 5-6 ek apróra vágott petrezselyem só, bors ízlés szerint kevés olaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

Előkészítés: 15 perc
Elkészítés: 60 perc
Bonyolultság: 3/10

A krumplit megpuculjuk és mandolin segítségével nagyon vékony szeletekre vágjuk. Ha nincsen, egy éles kést használunk.

A hagymát szeletekre vágjuk. Egy tálban a tejszínt összekeverjük a fűszerekkel. Ízlés szerint adjatok hozzá sót, borsot.

10x20cm tepsit kikenünk olajjal (használhattok sütőpapírt is, ha olajszegényen szeretnétek) és elkezdjük rétegezni a krumplikat.

Az elkészült szósszal felöntjük a tepsit, tetejére tesszük a sajt szeleteket, alufóliával lefedjük és 180 fokos sütőben addig sütjük, míg a krumpli megpuhul. A végén vegyük le az alufóliát és úgy süssük tovább.

Ha elkészült tálaláskor friss petrezselyemmel szórjuk meg a tetejét.