Töltött tócsni – GoldenBurg
@krisztigokler

@krisztigokler receptje

Goldenburg

Töltött tócsni

A tócsni köretként és főételként is kiválóan megállja a helyét. Mindenhogy finom, de zöldségekkel töltve a legjobb!

Hozzávalók:

2 személyre számolva
20 dkg Goldenburg főzni való burgonya 10 dkg csicseriborsóliszt himalája só 1 ek adalékanyagmentes ételízesítő 1 gerezd fokhagyma
Töltelékhez: 0.5 db cukkini 0.5 db padlizsán himalája só őrölt feketebor 1 ek kókuszolajk 1 db paradicsom 1 db avokádó 1 pohár natúr joghurt 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Előkészítés: 5 perc
Elkészítés: 30 perc
Bonyolultság: 5/10

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

A burgonyát meghámozzuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük, sóval, ételízesítővel
és áttört fokhagymával ízesítjük.

Belekeverjük a csicseriborsólisztet, majd felöntjük annyi vízzel, hogy sűrűbb
palacsintatészta állagú masszát kapjunk. Ezt kettéosztjuk és egy sütőpapírral bélelt
tepsiben két kb. 15 cm átmérőjű tócsnit formázunk. Az előmelegített sütőben kb. 20
perc alatt aranybarnára sütjük.

Eközben felkarikázzuk a zöldségeket. A cukkinit és a padlizsánt sózzuk, borozzuk,
majd kókuszolajjal megkent serpenyőben megpirítjuk mindkét oldalukat.

Az elkészült tócsnikat ketté hajtjuk, megtöltjük a zöldségekkel, majd fokhagymás
natúr joghurttal és avokádóval a tetején tálaljuk.