Vegán frankfurti leves – GoldenBurg
@noraspiration

@noraspiration receptje

Goldenburg

Vegán frankfurti leves

A burgonya fontos összetevője a legtöbb levesnek. Nincs ez másképp a frankfuirti leves esetén sem, amelyből ezúttal egy vegán változatot mutatunk be!

Hozzávalók:

8 személyre számolva
500 g Goldenburg főzni való burgonya 1 kg kelkáposzta 1 db vöröshagyma 200 g vegán virsli 150 g vegán tejföl, vagy szójajoghurt 3 gerezd fokhagyma 3-4 ek édes fűszerpaprika 1 ek egész köménymag 2 ek finomliszt 2.3 liter víz só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 50 perc
Bonyolultság: 2/10

A hagymát apróra vágjuk, a krumplit puculjuk és kockázzuk. A káposzta leveleit megmossuk, előkészítjük a többi hozzávalót is.

Olajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, majd belekeverjük a fűszerpaprikát és a köménymagot is. Ezután adjuk hozzá a krumplit és felöntjük 2.3 l vízzel.

Ezután hozzáadjuk a felcsíkozott káposztát és fedő alatt főzzük 30 percig, illetve amíg megpuhulnak. A végén beletesszük a felkarikázott virslit.

A lisztet összekeverjük a tejföllel, teszünk bele egy merőkanálnyit a leves levéből, visszaöntjük és még pár percig főzzük, forraljuk. Ezután tálalásra kész, jó étvágyat hozzá!