Vegán mac and cheese – GoldenBurg
@krisztigokler

@krisztigokler receptje

Goldenburg

Vegán mac and cheese

A Mac and Cheese egy igazi amerikai fogás, amely biztosan leveszi a lábáról a vendégeket. Csupa sajt, csupa élvezet, vegán kivitelben!

Hozzávalók:

2 személyre számolva
3 db nagyobb GoldenBurg főzni való burgonya 1 db kisebb sárgarépa 25 dkg durum csavart vagy szarvacska tészta himalája só 1 ek olívaolaj 1 dl növényi tejszín 4 dkg sörélesztőpehely 0.5 ek fokhagymapor 0.5 ek őrölt csemegepaprika 1 ek kurkuma 10 dkg növényi (cheddar) sajt

Elkészítés:

Előkészítés: 20 perc
Elkészítés: 25 perc
Bonyolultság: 6/10

A burgonyát és a répát meghámozzuk, felkockázzuk és felkarikázzuk, majd forró sós
vízben puhára főzzük.

Eközben a tésztát al dentére főzzük bő forró sós vízben, egy evőkanál olívaolajjal,
hogy ne ragadjon össze.

A megpuhult zöldségeket turmixgépbe tesszük (botmixert is használhatunk) és
krémesre turmixoljuk a növényi tejszínnel, a sörélesztőpehellyel, a fokhagymával, a
csemegepaprikával, a kurkumával és ízlés szerint sóval. Ezzel elkészült a ’sajtszósz’.

A tésztát összekeverjük a sajtszósszal és a reszelt növényi sajt felével. Egy 20×25 cm-
es magas falú tepsibe vagy jénai tálba öntjük, majd megszórjuk a tetejét
sörélesztőpehellyel és a maradék reszelt sajttal.

200°C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt ropogósra sütjük a tetejét.