

@krisztigokler receptje
Goldenburg
Zablisztes gnocchi
A gnocci az olasz konyha egyik legkedveltebb étele, melynek elengedhetetlen összetevője a burgonya. Zabliszttel készült változata akár diétába is könnyedén beilleszthető.
Hozzávalók:
2 személyre számolva
40 dkg Goldenburg főzni való burgonya 20 dkg zabliszt himalája só 1 ek olívaolajSzószhoz: 3 dl passzírozott paradicsom 20 dkg aprított paradicsom konzerv friss bazsalikomlevelek himalája só 1 ek szárított vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 0.5 ek szárított oregano parmezán sajt
Elkészítés:
Előkészítés: 30 perc
Elkészítés: 10 perc
Bonyolultság: 6/10
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben teljesen puhára főzzük.
Ezután leöntjük róla a vizet és burgonyatörővel pépesítjük.
Kimérjük a zablisztet, majd hozzáadjuk a sót és az olívaolajt, végül pedig a pépesített
burgonyát. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Érdemes minél előbb
formázni is, amíg jól kezelhető. Ehhez nyújtódeszkán vékony rudakat sodrunk, amit
kb. 1,5 cm-es darabokra vágunk. Egy villa domború oldalával egyesével bordázhatjuk
is.
Főzőedényben vizet sós vizet forralunk, és amint forrni kezd, beletesszük a gnocchit.
Eközben egy serpenyőben összeforraljuk a passzírozott és az aprított paradicsomot
friss bazsalikommal, sóval, szárított vöröshagymával, áttört fokhagymával és
oreganóval. Amint elkezdtek összeérni az ízek, átkanalazzuk a vízfelszínen úszó
megfőtt gnocchikat és 2-3 perc alatt összeforgatjuk a paradicsomszósszal.
Melegen, friss bazsalikomlevelekkel és parmezánnal megszórva tálaljuk.