Brassói aprópecsenye – GoldenBurg

Goldenburg

Brassói aprópecsenye

A brassói aprópecsenyének több elkészítési módja is létezik, ezúttal a klasszikus változat készült konyhánkban.

Hozzávalók:

4 személyre számolva
1 kg Goldenburg sütni való burgonya 1 l olaj 800 g sertéslapocka 2 fej vöröshagyma 5 gerezd fokhagyma 1 tk fűszerkömény 1 ek mustár 200 ml húsleves alaplé bors

Elkészítés:

Előkészítés: 20 perc
Elkészítés: 40 perc
Bonyolultság: 4/10

A vörös, illetve fokhagymát aprítsd fel, és egy kevés olajon párold üvegesre őket.

A húst darabold egyforma kockákra, majd add a hagymához és süsd minden oldalát pirosra. Sózd, borsozd, es keverd hozzá a fűszerköményt.

Öntsd fel az alaplével, keverd hozzà a mustárt, és egy fedő alatt párold puhára a húst.

Amíg ez folyamatban van, a burgonyát pucold meg, és vágd a húskockákkal megegyező méretűre, es süsd ki az olajban.

Amikor a hús bepuhul és nagyjából elfőtte a levét is, keverd őket össze és tálalhatsz is!