Cégünk története – GoldenBurg

Cégünk története

Paprika Szegedről, hagyma Makóról, krumpli Dunaegyházáról. Kevésbé ismert, hogy a Kiskunsági Nemzeti Park mellett található dunaegyházi terület a múlt század közepétől a burgonyatermesztés szíve. Eljött az idő, hogy bemutassuk, hogyan lett Magyarország kedvenc krumplija a GoldenBurg.

Cégünk múltja igen régre nyúlik vissza. A kor szellemének megfelelően folyton alakult, fejlődött és változott. Míg régen a minőséget az emberek gondossága garantálta, ma már a 21. század technológiáinak segítségével még inkább biztosítva van a magas minőség. Annak ellenére, hogy a gépesítés megtörtént, számos olyan feladat van, amiben szükség van az emberekre, hiszen a gépeket irányítani, a burgonya növekedését, minőségét felügyelni, betakarítás után szétválogatni, csomagolni kell. A dunaegyházi emberek jó részének a mai napig a burgonyatermesztés az élete.

Hogyan alakult ki a GoldenBurg?
1959-ben alakult meg a Haladás Mezőgazdasági Szövetkezet, mely termelőszövetkezetként összefogta a környék krumplitermelő gazdáit. A rendszerváltást követően ez a közösség megmaradt, és elhatározták, hogy burgonyatermelésben ők lesznek az elsők Magyarországon. Ehhez Európa legjobb talajmérnökeit és burgonyanemesítőit hívták Dunaegyházára. Ezek a szakemberek gyakorlati tudásukkal és tapasztalatukkal járultak hozzá, hogy a végeredmény egy gazdag ízvilágú, és magas tápanyagtartalmú kivételes minőségű burgonya legyen. A rendszerváltást követően a termelőszövetkezet üzleti kereteket kapott, és Haladás Zrt.-vé alakult. A legnagyobb változás mégis a GoldenBurg-szellemiség megalkotása volt. A GoldenBurgot Te hívtad életre. Te hívtad életre azzal, hogy eddig nem lehettél teljesen biztos abban, hogy a legkiválóbb minőségű krumplit választottad – vásárlásodban semmi nem segített. Szerencsére ez a helyzet megváltozott.

Burgonyaszövetség – Elkötelezetten a hazai burgonya mellett
A Haladás Zrt.-nek olyannyira szívügye volt a hazai burgonya népszerűsítése, hogy 1992-ben megalapította az Országos Burgonyaszövetség és Terméktanácsot. Ez mérföldkő volt a burgonyatermesztésben, hiszen a burgonyatermesztők közösségként dolgozhattak együtt azon, hogy a hazai burgonyatermesztés újra virágozzon.

Jól látod: 60 éve dolgozunk azon, hogy a családi asztalra a legfinomabb, legmagasabb minőségű burgonya kerülhessen. Most megalkottuk a GoldenBurgot, melynek neve egybeforr a minőséggel, megbízhatósággal és finom ízvilággal. A GoldenBurg különleges elegye a több évtizednyi tapasztalatnak, tradíciónak, és az innovatív szemléletű, fiatalos lendületnek. Így válik: Az étel értemévé.