
Goldenburg
Bazsalikompestos krumplisaláta
Ínycsiklandozó tavaszi saláta, ami még a Húsvéti menüsorban is megállja a helyét!
Hozzávalók:
4 személyre számolva
1 kg GoldenBurg A típusú burgonya 30 g friss bazsalikomlevél 45 g fenyőmag 4 evőkanál reszelt parmezán fél citrom 1 gerezd fokhagyma 1 dl olivaolaj só, bors ízlés szerint 2 evőkanál majonézElkészítés:
Bonyolultság: 3/10
Receptvideónkat IDE kattintva tudod megnézni.
A GoldenBurg burgonyát meghámozom, nagyobb darabokra vágom. 2 liter sós vízben 20 perc alatt megfőzöm.
Friss bazsalikomlevelet, fenyőmagot, reszelt parmezánt, egy fél citrom levét és 1 gerezd fokhagymát apróra zúzok. Majd hozzáadok olíva olajat, sót, borsot, és krémes állagúra keverem.
A megfőtt burgonyára rákanalazom az elkészült pestot, hozzáadom a majonézt, a reszelt citrom héjat, sót és borsot ízlés szerint.
Az egészet jól átforgatom, magokkal és bazsalikomlevelekkel díszítem.