Burgonya ropi – GoldenBurg

Goldenburg

Burgonya ropi

Ha szeretitek a finom, ropogós, házilag készített nasikat, akkor ez a ropi biztos, hogy gyorsan kedvenc lesz!

Hozzávalók:

6 személyre számolva
1 kg GoldenBurg sütni való burgonya 2 g sütőpor 8 dkg étkezési keményítő ízlés szerint só és zsiradék a sütéshez

Elkészítés:

Előkészítés: 20 perc
Elkészítés: 25 perc
Bonyolultság: 2/10

A burgonyát meghámozom, megmosom, enyhén sós vízban puhára főzöm, leszűröm, majd összetöröm és hagyom kihűlni.

Amikor teljesen kihűlt, hozzáadom a sót, sütőport, keményítőt, alaposan összedolgozom, majd lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtom.

Vékony csíkokra vágom és forró zsiradékban kisütöm. Mikor minden oldala szép pirosra sült, papírtörlőre szedem és hagyom lecsepegni.