Burgonyás lepény – GoldenBurg
@gorbepalko

@gorbepalko receptje

Goldenburg

Burgonyás lepény

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető finomság, amelyet akár főételként is fogyaszthatunk. Garantáltan az egyik kedvenc burgonyás receptje lesz ez a finomság!

Hozzávalók:

2 személyre számolva
250 g Goldenburg salátának való burgonya 1 csomag élesztős leveles tészta 150 g 25%-os tejföl 200 g túró 2 gerezd fokhagyma 1 tk szárított bazsalikom 2 ek olíva olaj 1 db tojás só, bors

Elkészítés:

Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 25 perc
Bonyolultság: 3/10

A burgonyát pucoljuk meg, majd mosás után vágjuk leheletvékony szeletekre, és egy
tálba tegyük bele. 2 ek olíva olajjal, sóval, borssal, és a bazsalikommal forgassuk össze,
majd tegyük félre.

A tésztát fektessük a kiválasztott tepsibe, majd a sütőt melegítsük elő 175C-ra.

A fokhagymát pucoljuk meg, majd zúzzuk össze, és tegyük egy tálba, pakoljuk rá a túrót,
illetve a tejfölt, és minimális sóval fűszerezzük be. Keverjük jól el, majd ezt is hagyjuk
kicsit hűlni, amíg a sütő felmelegszik.

Ha minden megvan a fűszeres túrókrémet kenjük a lapra, majd a szeletelt burgonyát
pakoljuk rá szépen sorban. Ennek a tetejére mehet a fekete erdei sonka és a lilahagyma
ízlés szerint.

A szélén hagyjunk 1-1,5 cm helyet, hogy ez a “keret” benn tartsa a feltétet. Ezt a részt a
felvert tojással kenjük le.

Majd toljuk a sütőbe, és addig süssük amíg a széle aranybarna nem lesz.