Burgonyás pogácsa – GoldenBurg
@agiiiiii

@agiiiiii receptje

Goldenburg

Burgonyás pogácsa

A baráti összejövetelek kötelező szereplője a burgonyás pogácsa, amely jól mutat a születésnapi asztalon, és az ünnepi teríték mellett is.

Hozzávalók:

4 személyre számolva
1 kg Goldenburg főzni való burgonya 1 kg búzaliszt 250 g margarin 300 g reszelt trappista sajt 50 g friss élesztő 1,5 dl tej 2 db közepes méretű tojás só ízlés szerint (kb. 50 g)

Elkészítés:

Előkészítés: 25 perc
Elkészítés: 100 perc
Bonyolultság: 7/10

A krumplit sós vízben puhàra főzzük, majd összetörjük

Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt

A többi hozzávalót kimérjük egy nagy tálba és kicsit összedolgozzuk

Végül hozzáadjuk az élesztős tejet és összegyúrjuk a tésztát

Meleg helyen duplájára kelesztjük

Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk kb 2 cm vastagra, majd egyszer simán, és
duplán behajtogatjuk

Behajtohatva 1 óráig pihenni hagyjuk, majd megint kinyújtjuk, kiszaggatjuk

Tepsibe tesszük a kiszaggatott korongokat, felvert tojással megkenjük

A tetejét megszórhatjuk magokkal vagy sajttal

5 percig 100 fokon kelesztjük a sütőben, majd (sütőtől függően) 12-15 perc
alatt aranybarnára sütjük