Darált húsos burgonyakrokett – GoldenBurg

Goldenburg

Darált húsos burgonyakrokett

Gyors és finom fogás a rohanó hétköznapokra

Hozzávalók:

4 személyre számolva
500 g GoldenBurg B típusú burgonya 120 g darált sertéscomb 1 db vöröshagyma 2 evőkanál olíva olaj 1 evőkanál Worcesterchire szósz 2 evőkanál étkezési keményítő 1 dl víz A bundához: 1 dl tej 150 g pankó morzsa 5 dl olaj 4 evőkanál liszt 2 db tojás 1 dl tej só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

Bonyolultság: 4/10

Receptvideónkat IDE kattintva tudod megnézni.

A burgonyát meghámozom, felkockázom és 2 liter sós vízben 20 perc alatt készre főzöm.

Olíva olajon üvegesre pirítom a vöröshagymát, majd hozzáadom a darált húst. Fűszerezem sóval, borssal, worcestershire szósszal, és a vízben elkevert a keményítővel.

Hozzáadom a főtt burgonyát és jól összekeverem. Amikor kihűlt, kroketteket formázok belőle, majd 30 percre a mélyhűtőbe teszem.

A tojásokat a tejjel felverem. A megformázott kroketteket lisztbe, majd a tojásos-tejes egyvelegbe, ezután a pankó morzsába forgatom, és nem túl forró olajban készre sütöm.