
Goldenburg
Édesburgonyás gnocchi zsályával és gombával
Kímélő mégis fennséges fogás: krumplis-édeskrumpli gnocchi zsályával és gombával.
Hozzávalók:
3 db közepes GoldenBurg B típusú burgonya 2 db kisebb édesburgonya 500 g liszt 1 db tojás só, bors ízlés szerint 2 evőkanál vaj 2 evőkanál olívaolaj 15 db barna csiperke 5 db zsályalevél 1 szál kakukkfű 1 szál rozmaring 2 gerezd fokhagymaElkészítés:
Bonyolultság: 1/10
Receptvideónkat IDE kattintva tudod megnézni.
A GoldenBurg főzni való burgonyát és az édesburgonyát meghámozom, majd 2 liter sós vízben 20 perc alatt megfőzöm.
Miután megfőtt, egy tálban összenyomkodom, hozzáadom a lisztet, a tojást, sózom borsozom ízlés szerint, majd alaposan összekeverem.
Kis liszten 1 cm-es vastagságúra kinyújtom a tésztát, hengert formálok belőle és 1 cm vastag darabokra vágom. A darabokat villával kicsit összenyomom, majd forrásban lévő vízbe dobom és 3 perc alatt készre főzöm.
Vajon és olíva olajon megpirítom a csiperke gombát, hozzáadom a zsályát, kakukkfüvet, rozmaringot, fokhagymát és 5 percig pirítom.
A megfőtt gnocchihoz 5 perc pirítás után hozzáadom a gombás fűszeres egyveleget.