Húsvéti újhagymás-burgonyás scone – GoldenBurg
@adriskitchen_official

@adriskitchen_official receptje

Goldenburg

Húsvéti újhagymás-burgonyás scone

Egy igazi tavaszias pogácsa recept húsvétra, amit még keleszteni sem kell!

Hozzávalók:

4 személyre számolva
3 db GoldenBurg főzni való burgonya 40 dkg liszt 10 dkg vaj 3 db újhagyma 150 dkg sajt 1 dl joghurt 1 tojás 1 csomag sütőpor 1 csipet cukor bors

Elkészítés:

Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 60 perc
Bonyolultság: 6/10

Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a sütőport, kevés borsot. Összekeverjük, majd az egészet a vajjal összemorzsoljuk.

A lisztes keverékhez adjuk a joghurtot, a tojást, a főt és összetört burgonyát a reszelt sajtot és az apróra vágott újhagymát.

A tésztát összenyomkodjuk. Fontos, hogy ne gyúrjuk simára. 10 percre a hűtőbe tesszük.

Ezután a tésztát egy jól kilisztezett felületen nagyjából 3 cm vastag téglalap formára nyújtjuk, és 3-4 cm oldalhosszúságú háromszögeket vágunk belőle. (Pogácsaszaggatóval is szaggathatod)

Az így kapott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

A kész angol pogácsákat újhagymával megszórva tálaljuk.