
Goldenburg
Indiai zöldségcurry
Egzotikus ízek egyszerűen, GoldenBurg módra
Hozzávalók:
4 személyre számolva
500 g GoldenBurg B típusú burgonya 1 evőkanál olívaolaj 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér 2 evőkanál currypor 4 evőkanál garam masala 1 evőkanál őrült római kömény 1 csipet cayenne bors 400 g csicseriborsó 300 g darabolt paradicsom 400 ml kókusztejszín 300 g zöldborsó 1 marék friss petrezselyem só, bors ízlés szerintElkészítés:
Bonyolultság: 5/10
Receptvideónkat IDE kattintva tudod megnézni.
A GoldenBurg burgonyát meghámozom és kockákra vágom.
Az olíva olajon a vöröshagymát és a fokhagymát megpirítom, közben hozzáadom a garam masalat, római köményt, curry port, reszelt gyömbért, cayenne borsot, majd 5 percig pirítom.
Az egyveleghez adom a megfőtt burgonyát, a csicseriborsót, a darabolt paradicsomot, a kókusztejszínt, majd 30 perc alatt közepes lángon készre főzöm. Majd hozzáadom a zöldborsót és 10 percig összemelegítem.
Friss petrezselyemmel, ízlés szerint rizzsel tálalom.