Indiai zöldségcurry – GoldenBurg

Goldenburg

Indiai zöldségcurry

Egzotikus ízek egyszerűen, GoldenBurg módra

Hozzávalók:

4 személyre számolva
500 g GoldenBurg B típusú burgonya 1 evőkanál olívaolaj 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér 2 evőkanál currypor 4 evőkanál garam masala 1 evőkanál őrült római kömény 1 csipet cayenne bors 400 g csicseriborsó 300 g darabolt paradicsom 400 ml kókusztejszín 300 g zöldborsó 1 marék friss petrezselyem só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

Bonyolultság: 5/10

Receptvideónkat IDE kattintva tudod megnézni.

A GoldenBurg burgonyát meghámozom és kockákra vágom.

Az olíva olajon a vöröshagymát és a fokhagymát megpirítom,  közben hozzáadom a garam masalat, római köményt, curry port, reszelt gyömbért, cayenne borsot, majd 5 percig pirítom.

Az egyveleghez adom a megfőtt burgonyát, a csicseriborsót, a darabolt paradicsomot, a kókusztejszínt, majd 30 perc alatt közepes lángon készre főzöm. Majd hozzáadom a zöldborsót és 10 percig összemelegítem.

Friss petrezselyemmel, ízlés szerint rizzsel tálalom.