Krumplis táska leveles tésztából – GoldenBurg
@noraspiration

@noraspiration receptje

Goldenburg

Krumplis táska leveles tésztából

A burgonya leveles tésztákkal kombinálva is tökéletes fogást alkot a családi ebédlőasztalon. Igazi vegán ínyenc falat!

Hozzávalók:

4 személyre számolva
500 g Goldenburg főzni való burgonya 1 bögre friss vagy fagyasztott borsó 1 csomag leveles tészta 0.5 bögre paradicsomszósz 3-4 ek olíva olaj, vagy margarin 2 ek vegán tejföl 2 szál újhagyma só, bors, petrezselyem ízlés szerint

Elkészítés:

Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 45 perc
Bonyolultság: 2/10

A krumplit meghámozzuk, kis darabokra vágjuk és feltesszük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Beletesszük egy kevés sót és 20-30 percen keresztül főzzük, amíg megpuhul.

A főtt krumpliról leöntjük a vizet, összetörjük az olajjal, vagy margarinnal és belekeverjük a borsót is. Ha fagyasztottat használunk, előbb meleg vízben puhítsunk rajta. Ízlés szerint fűszerezzük. A paradicsomszószt tehetitek a krumplihoz, vagy a táskák tetejére is, ahogy szeretnétek.

A leveles tésztát 8 egyenlő négyzetre vágjuk egy késsel. Kanállal adagoljuk a krumplis keveréket a közepébe és a négyzet négy oldalát középen összecsippentjük. Ha túlságosan megtöltjük, akkor félő, hogy kinyílik a teteje, de ez az ízélményen nem változtat.

180 fokos előmelegített sütőben, 20 perc alatt készre sülnek. Tetején vegán tejföl, újhagyma és petrezselyem ízlés szerint.