Mustáros, erdei gombás karaj, sütőtökös burgonyapürével – GoldenBurg

Goldenburg

Mustáros, erdei gombás karaj, sütőtökös burgonyapürével

Egy igazán különleges őszi recept.

Hozzávalók:

2 személyre számolva
500 g Goldenburg főzni való burgonya 250 g sütőtök 50 g vaj 50 ml tejszín bors
500 g sertéskaraj 250 g erdei gomba mix 200 ml tejszín 150 ml alaplé petrezselyem vöröshagyma fokhagyma

Elkészítés:

Előkészítés: 20 perc
Elkészítés: 30 perc
Bonyolultság: 6/10

A burgonyát, illetve a sütőtököt pucold meg, és vágd egyenlő darabokra, majd sós vízben főzd puhára.

A húst tisztítsd meg, majd fűszerezd be, és tedd félre egy kis időre.

Addig darabold fel a vörös és fokhagymát majd kevés olajon kezd el őket sütni.

Amikor a hagyma üveges, tedd rá a húsokat, és magas hőfokon pirítsd meg mindkét oldalát.

Ezután öntsd rá az alaplevet, és 20 percig főzd fedő alatt. Majd jöhet a főzőtejszín, és a petrezselyem.

Tedd hozzá a feldarabolt gombákat, ízlés szerint sózd borsozd, majd fedő alatt főzd puhára 10 perc alatt.

A burgonyát a sütőtökkel törd össze, majd a vajjal, és a tejszínnel habosítsd fel.