

@gorbepalko receptje
Goldenburg
Mustáros, erdei gombás karaj, sütőtökös burgonyapürével
Egy igazán különleges őszi recept.
Hozzávalók:
2 személyre számolva
500 g Goldenburg főzni való burgonya 250 g sütőtök 50 g vaj 50 ml tejszín só bors500 g sertéskaraj 250 g erdei gomba mix 200 ml tejszín 150 ml alaplé petrezselyem vöröshagyma fokhagyma
Elkészítés:
Előkészítés: 20 perc
Elkészítés: 30 perc
Bonyolultság: 6/10
A burgonyát, illetve a sütőtököt pucold meg, és vágd egyenlő darabokra, majd sós vízben főzd puhára.
A húst tisztítsd meg, majd fűszerezd be, és tedd félre egy kis időre.
Addig darabold fel a vörös és fokhagymát majd kevés olajon kezd el őket sütni.
Amikor a hagyma üveges, tedd rá a húsokat, és magas hőfokon pirítsd meg mindkét oldalát.
Ezután öntsd rá az alaplevet, és 20 percig főzd fedő alatt. Majd jöhet a főzőtejszín, és a petrezselyem.
Tedd hozzá a feldarabolt gombákat, ízlés szerint sózd borsozd, majd fedő alatt főzd puhára 10 perc alatt.
A burgonyát a sütőtökkel törd össze, majd a vajjal, és a tejszínnel habosítsd fel.