Orosz hússaláta Adri módra – GoldenBurg
@adriskitchen_official

@adriskitchen_official receptje

Goldenburg

Orosz hússaláta Adri módra

Az otthoni maradékok „újra felhasználására” ez az orosz saláta tökéletes, garantáltan a család kedvence lesz!

Hozzávalók:

4 személyre számolva
5 db Goldenburg főzni való burgonya 200 g sült hús 2 db alma 5 db csemege uborka 3 db tojás 2 szál újhagyma 150 g majonéz 1 csokor friss kapor 250 g tejföl 1 tk mustár 1 tk porcukor bors

Elkészítés:

Előkészítés: 15 perc
Elkészítés: 40 perc
Bonyolultság: 3/10

Egy nagyobb tálba összekeverem a majonézt, a tejfölt a porcukrot, sózzuk, borsozzuk és betesszük a hűtőbe.

A burgonyát enyhén sós vízben héjában puhára egy másik edénybe pedig a tojásokat keményre főzzük.

A sült húst apróra vágjuk.  Az almát, a kihűlt tojást összekockázzuk, az uborkát és az újhagymát felkarikázzuk. Majd a kihűlt burgonyát is kockára vágjuk.

Az egészet ráöntjük a tartármártásra és összeforgatjuk.

A végén megszórjuk a friss kaporra, majd egy órára hűtőbe tesszük.

Ropogós buagett kétszersülttel tálaljuk az orosz hússalátát.